یک تزریق در روز به  مدت 6 روز می تواند دیابت را متوقف کند

بر اساس گزارش NEW DELHI (15 ماه می 2010) امید جدیدی برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک که از تزریق انسولین به بدنشان خسته شده اند در حال شکل گیری است. دانشمندان در حال آزمایش کلینیکی دارویی هستند که پتانسیل به تعویق انداختن یا معکوس کردن دیابت نوع 1 را بعد از6 روز تزریق متوالی دارد.

این دارو که اوتلیکسیزوماب (Otelixizumab) نام دارد به مدت 6 روز متوالی تزریق می شود و می تواند توانایی تولید طبیعی انسولین را به بدن بیمار برگرداند.

این دارو می تواند با توقف تخریب پانکراس، باعث شود پانکراس به تولید طبیعی انسولین خود بپردازد. دیابت نوع 1 که بیشتر افراد جوان را تحت تأثیر قرار می دهد زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی فرد به بافت های سالم تولید کنندۀ انسولین یعنی سلولهای بتا در پانکراس حمله می کنند و آنها را تخریب می کنند. زمانیکه تمام سلولهای بتا در پانکراس تخریب شوند برای نجات زندگی فرد تنها راه باقی می ماند و آن  تزریق انسولین خواهد بود.

دکتر Anoop Mishra رئیس بخش دیابت بیمارستان fortis می گوید محل تأثیر این دارو برخی از مکانیسم های سیستم ایمنی است که باعث بروز دیابت نوع یک می شود. اگر این دارو در مراحل اولیۀ بیماری، به فرد داده شود یعنی زمانیکه تمام سلولهای بتا کاملاً از بین نرفته باشند می تواند باعث درمان و جلوگیری از بروز دیابت نوع یک گردد.

در آزمایشات اولیۀ کلینیکی که در آن افرد دیابتی تازه مبتلا شده به دیابت نوع 1 شرکت کرده اند با تنها 6 تزریق متوالی از این دارو (Otelixizumab ) در طی 6 روز، فعالیت سلولهای بتای تولید کنندۀ انسولین در پانکراس مجدداً آغاز      می شود و باعث کاهش مقدار مورد نیاز انسولین تزریقی برای کنترل قندخون تا 18 ماه بعد از تزریق دارو می شود.

تحقیقات در زمینۀ استفاده از این دارو ادامه دارد.

منبع:                                                                                                                      timesofindia.indiatimes.com